Satul care a purtat prima dată numele Bivol este satul de astăzi Viişoara Mică. Satul Viişoara Mică s-a format pe partea de est a moşiei Băloşăni sau Băloşeni.
Satul actual Viişoara Mică s-a înfiinţat înainte de anul 1772 pe partea de jos a moşiei Băloşani, care era în 1609 în stăpânirea lui Lupu, cumpărată mai înainte de Ioan Vătavul de la bătrânul Boldur şi de la fratele lui Văscan şi de la surorile acestora, Sorca şi Teta.
Primul locaş de biserică din satul Viişoara Mică a fost capela din cimitirul satului, construcţie din furci de lemn căptuşite cu scânduri de răşinoase, realizată prin strădaniile preotului Petru Suditu, în perioada 1930-1931. În această capelă s-au oficiat slujbele religioase preotul Petru Suditu, paroh al Parohiei Viişoara, până la decesul său, survenit în 1986.
În anul 1990, preotul Mihai Apopei, paroh al Parohiei Coţuşca, care asigura şi deservirea credincioşilor din satul Viişoara Mică, a îndemnat credincioşii de aici şi s-au demarat lucrările pentru construirea locaşului de biserică, cu ziduri din cărămidă pe temelii de beton.
Construcţia bisericii a fost finalizată în 1994.